Huzur Pano
Anasayfa
Hakkımızda
Hizmetlerimiz
Ürünlerimiz
VIDEOLAR
Nasıl Çalışıyoruz
İletişim

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

huzurpano.com.tr > Ürünlerimiz > Manav Reyonları

 

                                                            
        Manav Reyonlarinda Yeni Sistemler Nelerdir?
 
                  Artık günümüzde yapılan herşey yeniliklerle kendini tazelemekte ve yaşamını sürdürmektedir. Buna sebeptirki aynı zamanda yapılan manav reyonu sistemini de geliştirmek gerekliydi. Bu duruma istinaden ahşap ve metal kısımlar ilave eedilmiştir. Bu metal kısımlara özellikle paslanmaz uygulamalarla sistem hem avantajlıgını korurken görsel açıdan da üst segmetlere ulaştırmak hedeflenmiştir.
                       
                      Metal ve ahşap buluşması
 
                      Metal ve ahşap çok basit bir şekilde kombine edilebilirken , önemli olan dogru , kalıcı ve kaliteli bir şekilde brleşimini sağlamak gereklidir. Bunun için yapılan ahşap dışa çıkıntı değil içe gömülmüş kasa tarzı kullanılmaktadır. Ahşap için özel metalden bir kasa oluşturulmuş ve içine ahşap konularak minumum işçilik maksimum kaliteyle kapak oluşturulmuştur. Oluş turulan bu kapaklar üst kısımlarda menteşeyle çalıştırılıp alt kısımlarında mıknatısla kilitleme yapılmaktadır.
 
  
 
 
           Manav Reyonunda Ürün Satışını Artırmak
          Günümüzde marketler ve manavlar satış yaptığı ürünün sunumuna çok önem vermektedir. Öyleki çoğu zaman markete veya avm ye girdiğimiz zaman ihtiyacımız olmayan ürünü bile alırız farkında olmadan. Bu ürünün sunumuyla alakalı bir durumdur.
             Düşünün kasalar üzerinde ilgisiz özensiz yerlerden kimse ürün almak istemez. Ürün müşteriye sunulmalıdır. Bu sunum işini manav kısımlarında manav reyonlari ile sağlanabilmektedir. Biribirinden farklı sistemlerle ve dizaynlarla ürün reyonlar üzerinde sergilenmektedir. Bu durum müşteri açısından değer oluşturmakla satış konusunda ciddi artışlar gözlenmiştir.
 
           
   
 
              Market Ve Manavda Sürekli Değişiklik Önemi
           Manavlar ve marketler sürekli değişiklik yapmak zorundadır. Çünkü insanlığın dogası gereği sürekli yenilik gereklidir. Eğer yenilik yapamıyorsak değişiklik yapmalıyız.
             Zaman zaman kendi evimizde bile ya biz yada eşimiz koltukların yerlerini veya masanın yerlerini değiştiririz. Bu sosyapisikolojik açıdan da pozitif bir durum oluşturmaktadır.
            Büyük marketlere dikat ederseniz 2 -3 ayda bir sürekli değişiklik yapmaktadır. Bir bakarız rafların yerleri değişmiş veya yeni şekiller oluşturmuştur. Biz sanki yeni açılmış bir avm ye girer gibi heyecanlanırız. Bu durum birazda önemsendiğimiz duygusunu beraberinde getirmektedir.
 
           Marketler bu durumu manvlarda yapamamaktadırdar. Çünkü manavlar çivi veya kaynak benzeri yöntemiyle sabitlenmekte ve hatta duvar gibi zeminlere desteklenmektedir. Doyasıyle  manavda değişiklik veya yenilik gibi oluşumlar yapılamamaktadır.  Manavlarda değişiklik yapılsada günler süren revizyonlar ve satışa duraksamalara neden olmaktadır. Dolayısıyle maddi kayıplar oluşmaktadır. Yerine göre getirisi götürüsünden fazla olmaktadır.
 
             Metalden modüler sistem manav reyonunda bu sorun çözülmüştür. Sistem komple metalden oluştugu için ekstra kaynaklı sisteme ihtiyaç duyulmamaktadır. Ürün rahatlıkla sökülüp takılabilmektedir.
 
             Metal manav reyonu sac malzemeden oluştugu için cnc makinelerede üretilebilmektedir. Bu üretim yöntemide otomobil üretiminde kullanılan yöntemdir. Yani istenildiği zaman parçalar sökülüp takılabilmektedir. Montajdaki kolaylığı sağlamak için yine otomotiv sanayisinde kullanılan bağlantı ekipmanları kullanılmıştır. Bu sayede yıllar sonra bile parça montajı sağlanabilmektedir.
 
              Metal modüler manav reyonu sistemindeki bu düzenlemeler sayesinde kısa zaman zarfında reyonda ciddi değişiklik yapılabilme olanagı sağlanabilmektedir. Çogu zaman saatlerle ölçülebilecek zaman zarfında revizyonlar yapılabilmektedir.
 
       

Manavlarda  Hangi Reyonlar Tercih Edilmelidir.
 
Marketlerin en görsel alanını manavlar oluşturmaktadır. Bu alanlarda sıradanın dışında tasarımlar kullanılmaktadır. Marketlerde manav için ya köşe bir alan yada duvar alanları gibi yerler genel olarak tavsiye edilmektedir. 
            
             Bu alanlarda;
 
            - Duvar varsa duvar tipi manav reyonu kullanılmaktadır. Yüksekliği genel olarak 2100mm civarında dır.
            - Kolonlar için kolon tipi manav reyonları kullanlmaktadır.kolon tipi reyonlar kolonlara komple giydirilebildiği gibi kolon diplerine de yapılabilmektedir. 
            - Köşe varsa iç köşe veya dış köşe reyonu kullanılmaktadır
            - Dış mekanda kullanılacaksa kapaklı tip reyonlar tercih edilmelidir.
            - Eger manav reyonu orta alanda kullanılacaksa orta alan reyonları tercih edilmelidir.
            - Market girişi gibi yerlerde kullanılacaksa pr-4 gibi görsel ve dizayn mana reyonu kullanılamalıdır.
            
   
 
Manav Reyonu Sistemi Nasıl Olmalı
 
               Manavda kullanılan ürünler genel olarak asitli ürünlerdir. Özellikle domates veya çilek gibi ürünler kasalarla veya dökme yöntemiyle satılırken içindeki sıvı ortaya çıkabilmektedir. Bu durum manav reyonunda çürümelere ve hatta kötü koku ve görüntüye sebep olabilmektedir.
               Bazen özellikle manavda alış veriş yaparken sebze meyve almak istemeyiz. Aslında kötü kokuda hissetmeyiz. Ama içimizden alış veriş yapmak gelmez. Sebebi kokusuz bakterilerdir. 
                 Bu durum manavda temizlikle giderilebilmektedir. Fakat Manavda kullanılan reyon örneğin ahşap ise veya kapaksız ise bu durum ister istemez meydana gelmektedir. 
                Metalden yapılmış modüler manav reyonu komple metal malzemeden üretildiği için isterse su ile rahatlıkla yıkanabilmektedir. Kapakları kaldırılıp alt kısmlara sızan bakteri oluşturacak meyve sebze artıkları veya suları rahatlıkla temizlenebilmektedir.
                     Manav reyonlarında meyve ve sebzeler hallerden kasa ile manava gelmektedir. Halden gelen ürünlerin bir kısmı manav tezgahına konurken bir kısmıda stok yapılmak üzere bekletılmektedir. Çoğu market ve manavda stoklama alanı yoktur. Manavın bir kenarında veya ortalıkta stoklanmaktadır. Bu durum ise hem manavaın görselliğine hemde marketin imajına olumsuz etken oluşturmaktadır.
 
Metalden modüler manav reyonunda alt kısımları kapaklı olduğu için rahatlıkla stoklama yapılabilmektedir. 
                           Reyonda ürün haznesi fazla derin olmamalıdır. Eger derin olursa üründe ezilmeler sebep olabilmekte ve ürün-fire oranında artış oluşturmaktadır.
Reyonun üst kısmında ise aynalık sistemi bulunmaktadır. Bu sayede zengin bir görsel oluşturmaktadır.
 
   
 
Manav Reyonu Nasıl Dizilmeli
 
  
 
          Manav reyonu dizilirken manavdan cok manavcı cok önemlidir. Olası en güzel reyonda bile yanlış veya isteksiz yerleşim bütün konsepte zarar vermektedir.
 
 Huzur Pano Pratik Manav reyonu manavcının en iyi çözüm ortagıdır. Manavcının değişik sistemler oluşturabilmesi için bütün teknik unsurları içinde barındırmaktadır.
 
Manav reyonu sistemi kasalarla serglenebildiği gibi , dokme dediğimiz sistemlerle de sergilenebilmektedir.
 
Hangi Ürün Hangi Reyonda Sergilenmelidir
 
          Manav reyonu  tercih edilirken en önemli husus hangi meyve sebze hangi reyonda satılacağını belirlemektir. Genel olarak meyve ve sebzeler için pr-1 modeli tercih sebebi olabilmekle beraber , eger yeşillik reyonu istenirse yeşillik sepetli pr-1 sunulmaktadır. Patates sogan için ise duz deliksiz pr-1 kullanılabilmektedir. Kavun karpuz gibi agır urunler için ise karpuz hazneli pr-1 tercih edilebilmektedir.
 
          Bununla beraber patates , sogan , kavun , karbuz, portakal , mandalina gibi agır ve satışı yüksek ürünler için pr-19 veya pr-29 ,pr-5 tavsiye edilebilmektedir.
 
Yeşillik reyonu için ise pr-7 , pr-8 , pr-78 reyonu düşünülebilmektedir.
 
Eger manav reyonunda tufanda zamanında (meyve sebzenin ilk çıktığı zamanda) reyon düşünülürse pr-4 , pr-54 gibi reyonlar alternatif sunmaktadır.
 
Manav Reyonu Nerelerde Tekerli Kullanılır
 
Manav reyonlarinda bazı sistemler hareketli olmalıdır. Bu reyonlarin hareketli olması yalnız dışarıdan içeriye almadan ibaret değildir.
             Marketlerin gün içinde yogun zamanları vardır. Bu zaman dilimlerinde müşteri kitleleri ve ihtiyaç duydukları ürünler değişebilmektedir. Bu  bilğiyi değerlendirmek isteyen market yöneticileri seyyar , hareketli manav reyonu kullanmaktadır.
 
 
Manav Reyonuna Hem Dökme Hemde Sepet Koyma Avantajlımıdır.
 
  
      
 
 
                       Manav reyonlarında meyve sebzenin sezonuna göre yogunluk yaşanabilmektedir. Örneğin yazın domates , biber , salata , kışın portakal , mandalina gibi.... Buna göre ürünleri kasa ile koymak gerektiği zamanlar oluşabilmektedir. Veya kiraz , çilek gibi ürünleri istisnasız kasayla satışı yapılmalıdır. 
 
                       Manav reyonunda hem kasa ile hemde dökme ile reyonda satış sözkonusudur. Bu durum düşünülerek manav reyonlarında ara seperatörler dizayn edilmiştir. Seperatörleri kullanarak manav reyonu  dökme reyonu haline getirilebilmekte , seperatörler söküldüğünde ise kasa ile satış yapılabilmektedir.
 
Manav Reyonunun Metal Olması Avantajlımıdır?
 
 
 
    
 
                 Diger özentisizce yerleştirilen manav tezgahlarında bu gibi kötü görüntülerle karşılaşmak olasıdır. Bu durum yalnızca görsel açıdan olumsuz sonuçlar doğurmamaktadır. 
                 Bakteri üremesi , pis kokuların yayılması , ürün ömürlerinde azalma , hızlı yıpranma , kalitesiz ürün satışı gibi birden fazla durumuda beraberinde getirmektedir. En Önemlisi insan sağlıgını etkilemektedir.
 
 
                   Manav reyonunun metal olması temizlik kolaylığıda sunmaktadır. İsterseniz su ile bile yıkayabilirsiniz. Köpüklü sabunlu su ile yıkayabilirsiniz. Bu durum manav reyonunnun metal olması akıllara oksitlenme durumunu getirmektedir. 
                   Biz manav reyonunda özel kaplamalı malzeme kullanmaktayız. Bu malzeme derin çizik darbe olmadığı taktirde paslanma yapmamaktadır. Bu otomobil kaportalarına benzemektedir. 
 
Manav Reyonunun Sepetlerinin Delikli Olması Neden Önemlidir? 
 
              Önceden dolap , sogutucu gibi cihazların olmadığı dönemlerde atalarımız uzun yolculuklara çıkacağı zaman öglen içeceği ayran gibi gıdaları hasıra sararlarmış. Ve hasırı nemlendrirlermiş. Isınma önce ortamdaki nem gittikten sonra başyacaktır. Dolayısıyle hasırın suyu kurumadan içerideki ayran sogukluğunu muhafaza edecektir.
Bir deneyin;
Bir odada ıslak bir giysiyi kurutmaya çalışın . Siz ne kadar ısıtıcıyı yakarsanız da yakın önce nemli giysi kurumadan oda ısınmayacaktır.
 
      Bu gibi teknik bilgileri kendimize kural edip reyonumuzun alt kısımlarını delikli yaptık. Manavcılarımızıda uyarıyoruz. Hasır benzeri ürünler kullanın diye. Sepetler delik oldugu için dogal bir havalandırma ve hasırın nemlendirilmesiylede dogal bir sogutma sağlanmaktadır.
 
Manav ve Marketlerde Karpuz Satışı 
 
              Karpuz ve kavun özellikle mevsiminde satışı en  karlı ürünler birisidir. Öyleki agırlık olarak adet/kg dengesi yüksek bir üründür. 1 adet karpuz 3kg dan başlayıp 15 kg lara kadar çıkabilmektedir. Bu durumda karpuz ve kavunu vazgeçılmez olarak tutmaktadır.
 
Manav ve Marketlerde Karpuz  İçin Hangi Reyon Kullanılmalıdır?
 
                  Market ve manavlarda kavun ve karpuz satışı için özel reyon sistemleri oluşturulmuştur. En önemli sistemler ise pr-19 veya pr-29 gibi reyon sistemleridir. Bu reyonlarda güçlendirilmiş şase sstemi mevcuttur.
     
                  Karpuzluk reyonlarında şase sistemi yalnızca tek eksende değildir. Bütün eksenlerdeki yükü alabilmeldir. Ve zemine direk aktarabilmelidir. Bunun için özel kaynaklı saşe sistemi uygulanmıştır. Bu sistem görüntü açısında dışı şık donanımla kapatılmıştır. 
                      Özellikle karpuzluk sistemi rampalı dizilebilecek şekilde dizayn edilmiştir. Bunun yanı sıra pr-29 gibi sistemlerle de tekerlekli olarak ta sunulabilmiştir.
 
Standart Manav Reyonunu Karpuzluk Reyonuna Donuşturmek
 
    
 
                       Manav ürünlerini genel olarak meyve-sebze, patates-sogan, kavun- karpuz , yeşillik ürünleri gibi ana başlıklarda ayırabiliriz. Genel ürünleri aynı standlarda satmak mümkün olurken hacim ve agırlık bakımında oldukça ağır olan kavun-karpuz gibi ürünleri satmak için özel tezgahlar düşünülmektedir.
 
                            Bu durum manavlarda farklı çeşit reyon ihtiyacını gündeme getirmektedir. Hem yer olarak hemde maddi olarak gereksiz harcamaları beraberinde getirmektedir. Öyleki kavun karpuz mevsimi bittiği zaman adeta hurda yıgını haline gelmekte ve gelecek sezona daha kötü reyon olarak işlevine devam etmektedir.
 
                            Bu durumu bilerek ve standar manav reyonunu kolayca karpuzluk reyonu haline dünüştürecek sistem geliştirdik.  Gerek mukavemek gerekse pratiklik açısından ciddi kolaylıklar sunmaktadır. Üst kısmındaki sepet söküldüğü zaman otomatik olarak karpuzluk reyonu ortaya çıkmaktadır. 
 
                                    Karpuzluk reyonu aynı zamanda yükünü manav reyonuna değil direk zemine aktarmaktadır.
 
Manav Reyonununda Neden Moduler Sistem Olmalıdır?
 
              Her zaman fabrika veya bayi cevresinde market veya manav çalışması olmamaktadır. Türkiye nin bir çöşesinden bir köşesine manav tezgahı sunulabilmektedir. Dolayısıyle Bu reyonların lojistiği veya kuruluma olabildiğince pratik olmalıdır. Nakliye ve montaj makiyetlerini minumuma düşürmek gereklidir.
                         Marketi çalışırken iş kaybın uğratmamak
                         Giden montaj peersonelinin hızlı bir şekilde işini tamamlaması
                         İşin kalitesi
                         .....
 
 
 
 
 
 


PR-1 Modern Manav Reyonu | PR-2 Uc Katli Manav Reyonu | PR-5 Petek Manav Reyonu | PR-4 Meyve Ağacı Manav Reyonu | PR-7 Modern Manav Reyonu | PR-8 Yeşillik Reyonu | PR-9 Modern Manav Reyonu | PR-10 Tablalı Manav Reyonu | PR-11 Manav Reyonu Kapaklı Sistem | PR-12 Kapaklı Dış Mekan Manav Reyonu | PR-13 Orta Alan Manav Reyonu | PR-15 Modern Manav Reyonu | Pr-17 Üç Katlı Manav Reyonu | PR-18 Modern Manav Tezhahı | PR-19 Modern Karpuzluk Reyonu | PR-21 Poşetlik | PR-22 Yeşillik Reyonu | PR-23 Modern Manav Reyonu | PR-24 Orta Alan Manav reyonu | PR-26 Modern Kolon Manav Reyonu | PR-27 150 lik Modern Manav Reyonu | PR-28 Orta Alan Manav Reyonu | PR-29 Moderen Patates Soğan ve Karpuzluk Reyonu | PR-30 Modern Manav Reyonu | PR-40 Tek Katlı Orta Alan Çift Yönlü Manav Reyonu | PR-44 Şapkalı Kilitlenebilir Kapaklı Manav Reyonu | PR-48 Fiyat Etiketliği | PR-100 2 Katlı Şapkalı Manav Reyonu | PR-173 Üç Gözlü Dik Rampa Manav Reyonu | PR-33 AYNASIZ MANAV REYONU | Pr-37 Orta Alan Manav Reyonu | Pr-52 manav Reyonu | Pr-32 Manav Reyonu Terazilik | Pr-78 Yesillik Manav Reyonu | Pr-62 Tablalı Manav Reyonu | Pr-69 | Paslanamaz Sogutucu Revizyonları | Montajdan Görüntüler
Huzur Pano © 2010